minimalizmus a hétköznapokban

Többé-kevésbé

Többé-kevésbé

Black Friday: 5 dolog, amit gondolj át vásárlás előtt

2017. november 17. - mihalyedina

Bár hivatalosan csak jövő héten lesz Black Friday - ahogy Ne vásárolj semmit nap! is - sok online és offline üzlet már ma is Fekete Pénteket hirdetett. Milyen nagylelkűek, ugye? Nem fogok most hosszan papolni arról, mekkorát szakítanak ők a nagy napon, és mennyit nyersz te, csupán mutatok 5 szempontot, amit mérlegelj, mielőtt lecsapsz az akciós bigyókra.

black-friday-768x416.jpg(A kép forrása: businessleader.co.uk)

  1. Biztos, hogy szükséged van rá? Ha nem lenne Black Friday, akkor is megvennéd? Milyen igényedet fogja kielégíteni az új tárgy, hogy fog tőle változni az életed? Könnyebb lesz, boldogabb leszel, netán valamiért feltétlenül szükséges, hogy megvedd?

  2. Biztos, hogy itt jutsz hozzá a legolcsóbban? Gondoltál rá, hogy megvedd használtan? Nézted már apróhirdetési oldalon, adásvételi csoportokban, adományboltban?

  3. Biztos, hogy most a legolcsóbb? Ha nem karácsonyra szánod, érdemes lehet vele megvárni a nagy januári leárazásokat? Ha valamilyen szezonhoz kötött dolog, lehet, hogy vannak időszakok, amikor olcsóbban megkapod?

  4. Az idő pénz. Mennyit keresel egy óra munkával? Mennyi időt fogsz eltölteni az üzletben tolongva? Sőt, ilyenkor még egy webshopban kattintgatva is el lehet tölteni hosszú időt, szenvedve a belassult rendszerrel, vagy várva a nagy pillanatra, amikor elérhetővé válik A Tárgy. Biztos, hogy így is megéri?

  5. Az idő... idő. Azt az időt, amit vásárlással tölthetsz, töltheted mondjuk a gyerekeiddel társasozva. Mézeskalácsot sütve. Egy jó könyvvel és egy finom teával félrevonulva. Egy barátoddal borozgatva, beszélgetve. Egy nagy sétával a közeli parkban. Melyik hangzik vonzóbban, melyik okozza számodra a nagyobb boldogságot?

A bejegyzés trackback címe:

https://tobbekevesbe.blog.hu/api/trackback/id/tr2313292699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása